E-mail: info@htc-terheyde.be | Telefoon: 014 22 16 22

Wat is padel?

Padel is de snelstgroeiende slagsport in Europa. De sport heeft zijn oorsprong in Zuid-Amerika en momenteel zijn in Spanje reeds meer padelspelers en pleinen te vinden dan tennissers en tennisbanen. Toch straf voor een tennisnatie! De rest van Europa begint nu ook overstag te gaan. En wij doen mee!

Padel is een racketsport met ingrediënten uit o.a. tennis en squash. Het is een terugslagspel dat vooral dubbel wordt gespeeld op een rechthoekig terrein omringd door U-vormige glazen. De bal blijft in het spel na contact met de wanden. Dit zorgt voor langere rally's en levert zo meer spelplezier op. Strategie is bij padel belangrijker dan kracht!

Padel wordt gespeeld met een kunststof racket en een bal die sterk lijkt op een tennisbal. De puntentelling is identiek aan deze van tennis. Padel is toegankelijk voor alle leeftijden en erg aantrekkelijk door zijn sociaal karakter. Het is gemakkelijk aan te leren en bovendien minder belastend voor de gewrichten.

De basistechnieken zijn gemakkelijk aan te leren door jong en oud, man of vrouw, ongeacht hun sportief niveau. Padel is eerder een tactisch spel. Het is met andere woorden een uitdagende sport voor ieders vaardigheids- en fysiek niveau. Dé ideale sport om te spelen met vrienden, familie of collega's. Fun gegarandeerd!

Bekijk onze prijzen

Demofilmpjes - Padel tenis

Padelterrein reserveren als lid

Als lid heb je alreeds een account bij Tennis Vlaanderen, hiermee kan je rechtstreeks een reservatie plaatsen bij HPC-Terheyde

Reserveer een terrein

Padelterrein reserveren als niet lid

Je kan enkel online reserveren door een gratis account aan te vragen bij Tennis Vlaanderen. Hoe ga je te werk ?

  1. Open de account registratie pagina op Tennis Vlaanderen
  2. Vul de gevraagde gegevens in
  3. Je zal een account ontvangen en vanaf dan kan je online reserveren via Tennis Vlaanderen bij Herentalse.